Recuperem. Creps. Així, en català normatiu

Encara que sigui d’origen francès la paraula crep està acceptada per l’Institut d’Estudis Catalans i la seva definició és aquesta:

f. [HO] Pasta feta amb una barreja fluida de farina, llet o aigua, i ous, que, en coure’s, pren una forma prima i arrodonida, i se sol servir enrotllada o doblegada amb un farciment dolç o salat.

Potser no caldria afegir  res més però us explicaré com vam coincidir que les fèiem una colla de gent que un dia dinàvem junts i en vam estar parlant.
Ingredients: Per unes 6-8 creps (Quan som més colla i en fem el doble d’aquesta proporció  i només hi posem un ou però n’hi ha qui n’hi posa 2)

– 100 grms de farina
– 1 ou
– 250 grms de llet ( o sigui un vas ben ple)
– Un polset de sal (Si les feu salades. Si les feu dolces doncs un polset de sucre)
– Una mica de mantega o margarina
– Una planxa de fer creps o una paella “imprescindiblement” que no s’enganxi
– Pel farcit el que volgueu. Si les voleu salades: pernil, formatge que queda fos, ummmm, sobrassada… O verduretes i una salsa…
Si les voleu dolces, xocolata, confitura…
A casa ens agraden salades

1- En un pot per batre posem tots els ingredients. Hem d’aconseguir una barreja fluida, com diu el IEC. Que es pugui agafar amb un cullerot i es pugui escampar bé per la paella però que no sigui tan líquida que no tingui cos. Es pot anivellar la barreja amb la farina i la llet. Si és massa espessa posem una mica més de llet, si és massa clara una mica més de farina, a ull.
2- Posem la paella al foc i li posem una mica de mantega i amb una cullera de fusta i l’anem passant per tota la base
3- Amb un cullerot li tirem la massa fent girar la paella per a que la massa s’escampi
4- Deixem que es cogui una mica de la banda de sota (normalment fa bombolletes o veurem que les puntes ja estan daurades)
5- Amb un estri pla que no ratlli la paella tipus girapeix li donem la volta i mentre es cou de l’altra banda i ja li podem posar el farcit.
6- Les emboliquem i les posem en un plat
7- Comencem de nou per fer la següent

Una amanida, les creps i una peça de fruita: un sopar genial!

Roser

Advertisements

3 thoughts on “Recuperem. Creps. Així, en català normatiu

  1. Retroenllaç: Recuperem. Creps. Així, en català normatiu | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s