Recuperem. Mousse d’espàrrecs i mousse de tonyina

Diu el diccionari del IEC que una mousse és  un plat fet amb diferents ingredients que es quallen després de barrejar-los amb clara d’ou batuda, nata muntada o gelatina. MP

Vam fer una trobada familiar on cadascú porta un plat i jo vaig fer les mousses. Moltes vegades les faig en el motllo allargat però aquesta vaig pensar que en haver-ne de fer més de 20 es farien abans amb els motllos de flams i més fàcils de repartir també.

Ingredients per a la mousse d’espàrrecs:  A la foto com per 20. Si sou menys dividiu però més o menys per a uns 10 flams…
– Un pot d’espàrrecs escorreguts
– Un pot de llet IDEAL o 2 pots de crema de llet
– Mitja dotzena d’ous (amb 4 també qualla)
– 100 grams de formatge ratllat tipus semi
– Sai i pebre
1- Es barregen tots els ingredients amb la batedora de braç i s’avoca a cada moltllo on hem posat unes gotetes d’oli.
2- Amb el forn ja calent posem els motllos a la safata que ja té aigua calenta (no cal que arribi fins a dalt) i ho deixem fins que qualla.
3- Després ho deixem refredar i girem  els flams millor ja en el plat que ha d’anar a la taula i el guarnim amb  maionesa, una punta      d’espàrrec, tàperes o olives

Els ingredients de la mousse de tonyina són aquests:
– 2 llaunes de tonyina
– 6 ous
– 2 llesques de pa
– un xorret de ketchup
– 1/4 de litre de llet
– una mica de pebre

El de tonyina el podem guarnir amb salsa rosa, uns trossets de pebrot vermell, una oliva negre o un tomaquet tallat pel mig
La veritat és que van agradar molt perquè queden molt suaus i no atipen massa. Acopanyant una amanida són un primer perfecte

Montserrat B.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s